top of page
yoga-therapy1_edited.jpg

Veel gestelde vragen yogalessen

Welke les is voor mij geschikt?

In principe zijn alle lessen voor iedereen toegankelijk ongeacht leeftijd of ervaring. Uiteraard is het wel belangrijk om bij veel fysieke klachten of gebreken eerst even te overleggen met een behandelaar of arts.

  • Rest & Restore Yoga, yoga voor hetstel. Deze les is gericht op ontspanning, we beginnen met een meditatie, daarna een aantal houdingen deze zijn zittend of liggend, we gebruiken kussens en dekens om het lichaam te ondersteunen. Zachte bewegingen en ademhalings oefeningen zijn ook onderdeel van de les. Houdingen zijn niet uitdagend en houden we ongeveer 5 tot 10 minuten aan. We eindigen met een savasana (eindontspanning) van 20 minuten. Geschikt voor iedereen!

  • Yin Yoga richt zich op ruimte maken in het lichaam en is heel geschikt bij spanningsklachten en voor meer ontspanning. Deze lessen bestaan vooral uit zittende en liggende houdingen. Houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden. Houdingen kunnen als intens ervaren worden, omdat we het lichaam stretchen en ruimte maken door te twisten en druk te geven op het lichaam. Houdingen kunnen bij lichamelijk problemen vaak aangepast worden. Dus geschikt voor iedereen.

  • Mindful Yoga is rustig maar iets actiever dan Yin Yoga. Gericht op aandacht voor je lichaam en geest. Hoe ervaar je een houding in je lichaam, welke gedachten heb je en welke emoties ervaar je?

  • Flow Yoga is een les waarbij we langzaam en rustig in flow bewegen. Houdingen zijn gericht op ruimte maken in het lichaam door krachtige houdingen en intens zijn. deze les maakt je sterker en flexibeler.

  • Yoga Pilates bouwt kracht op en is een actieve uitdagende les.

Twijfel je nog welke les voor jou het meest geschikt is, kan je altijd contact opnemen. Wij helpen je graag.

Ik wil graag een proefles volgen, wat moet ik doen?

Je kunt je aanmelden door op inloggen in de menubalk te klikken en je vervolgens een proefles aan te schaffen. Dan kun je de les van je keuze reserveren. Je kunt ook deze link aanklikken: Proefles

Wat moet ik meenemen?

In de studio zijn matten, kussens en dekens aanwezig, maar je mag natuurlijk je eigen spullen meenemen. Neem een handdoek mee voor over je mat voor de rustige lessen, dat is wel zo hygienisch. Gebruik je geen handdoek op je mat dan maak je je mat even schoon na de les met spray en een doekje. Voor de actieve lessen gebruiken we geen handdoek op de mat en oefenen we op blote voeten voor meer grip.

Welke kleding moet ik dragen?

Draag kleding waar je je comfortabel in voelt. Dit kan sportkleding zijn of gewoon losse kleding. Voor de rustige lessen is het fijn om je warm te kleden. Je kunt erg afkoelen in de les.

Draag zo weinig mogelijk sieraden en draag liever geen parfum of sterke geuren.

Natuurlijk is het fijn, als je schoon en fris in de les verschijnt.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

De studio is 15 minuten voor aanvang van de les geopend, het is niet nodig om eerder te komen. Kom echter niet te laat, dat is erg storend als de les al is begonnen. Ben je toch een keer te laat, dat kan gebeuren, loop dan zachtjes binnen.

Hoe vaak moet ik les volgen?

Het is voldoende om 1 keer per week yoga te beoefenen en je kan het fijn combineren met andere sporten of activiteiten. Wil je meer verdieping en verandering zien, dan is 2 keer per week aan te raden.

Maar het allerbelangrijkst is wat jouw doel is. Wil een heerlijk moment voor jezelf? Wil je meer ontspanning? Wil je flexibeler worden en sterker? Alles is prima.

Ik heb een blessure of lichamelijke klachten?

Of je mee kunt doen is afhankelijk van de blessure die je hebt. Meldt dit altijd voor de les bij de docent. Je kunt ook van tevoren contact met ons op te nemen. Yoga kan je helpen om je grenzen beter te leren kennen. Dit kan ook heel goed in een groepsles. Soms kan een individuele aanpak raadzaam zijn. Vraag naar de mogelijkheden daarvoor.

Als je een gezondheidsprobleem hebt (ziekte, blessure) vertel het dan altijd aan de docent voor de les begint. Niet iedere oefening is goed voor iedereen.

Vraag bij twijfel altijd advies van een arts of behandelaar.

 

Ik ben zwanger, kan ik aan yoga beginnen?

Als je zwanger bent, kun je prima aan yoga doen als je al een tijdje yogalessen volgt. Begin je pas met yoga tijdens je zwangerschap dan is zwangerschapsyoga misschien een beter idee. Bespreek met je arts of verloskundige voordat je aan yoga begint, niet iedere yogavorm is geschikt. Als je al regelmatig oefent en dan zwanger wordt, laat het aan je docent weten. 

Kan ik met een lessenkaart of abonnement ook naar een andere les?

Ja dat kan, je kunt iedere les op het reguliere lesrooster volgen. Je bent helemaal vrij om de les te kiezen die je wilt. Het altijd nodig om je aan te melden in het online lesrooster om jouw plekje te reserveren. Verder ben je bent vrij om de les te volgen van jouw keuze.

 

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?

Ben je verhinderd dan kun je je heel gemakkelijk online afmelden tot 6 uur voor de les begint krijg je je les gewoon weer bijgeschreven. Je afmelding kan alléén gedaan worden via het online boekingssysteem. Bellen, appen of mailen is niet nodig.

Meldt je je later af, dan wordt je les wel afgeschreven van je kaart of abonnement.

Is er een kleedruimte en douche?

Er is geen aparte kleedruimte, wel is er een ruimte waar je je schoenen en tas kunt neerzetten. Liever geen tassen meenemen in de yogaruimte. Het is dus makkelijk om je yogakleding alvast thuis aan te doen.

Er is geen douche aanwezig. Je vind natuurlijk wel een toilet in de hal.

Wil je contact?

Stuur je bericht en we geven je een bericht terug binnen 1 werkdag.

Contact opnemen

Bedankt voor de inzending!

Ingrid 2023.jpg
bottom of page