top of page
Yoga Nidra.jpeg

Deep rest, Yoga Nidra

Deep rest, Yoga Nidra
Slaap van de Yogi

Yoga Nidra, slaap van de yogi.

Ga mee op deze prachtige reis van je bewustzijn, naar diepe ontspanning en innerlijke rust.


Het beoefenen van Yoga Nidra activeert de ontspanningsreactie en verschuift de hersenen van de actieve beta-staat naar de meer ontspannen en gebalanceerde alfa-staat. Hoe vaker je hersenen in de alfa-staat is, hoe beter we in staat zijn om contact te maken met onze emoties en deze los te laten. Hierdoor ontstaat ruimte ontstaat voor balans en herstel.

 

In een Yoga Nidra-beoefening lig je in een ontspannen liggende houding en wordt je meegenomen in een geleide meditatie. Je begint met het uitspreken van je intentie en maakt dan een reis door het lichaam, wordt bewust van de adem, lichamelijke sensatie en visualisatie. Hoewel nidra slaap betekend, is het niet helemaal hetzelfde als in slaap vallen in savasana. Je lichaam en brein komen tot een diepe rust, maar jij blijft bewust en aanwezig. 

Zo kun je een diepe helende reis naar binnen maken, spanning in de diepere lagen loslaten en mentaal helemaal tot rust komen. 

De intense rust die je ervaart tijdens Yoga Nidra staat gelijk aan 3 à 4 uur slaap.

Het werkt helend voor je hele systeem. De les is geschikt voor iedereen.

Een yoga nidra sessie duurt tussen de 20 en 40 minuten, die tijd ligt je helemaal stil en ontspannen. Als voorbereiding hierop worden meditatie en zachte yogahoudingen gedaan.

 

De Yoga Nidra les wordt regelmatig gegeven op donderdag of vrijdagavond. Hou het rooster in de gaten.

Aanvullende voorwaarden:

Annuleren van deze les kan tot 24 uur voor de les, als je je les later annuleert, komt je les te vervallen.

bottom of page